Det brinner!!

Så i går sitter vi i skolan, vi har precis haft lunch. De böjar komma en förfärlig lukt, ungefär som bränt papper.
Alla börjar undra lite vad denna förfärliga lukt kommer i från. Så börjar vi skoja lite om att, hoppas vi måste utrymma skolan!!
Så hör vi i högtalarna: Vi måste ber att utrymma skolan.
När vi öppnar dörren ut till korridoren är de så mycket rök att de ser ut som  skolan faktiskt brinner upp!!
Så utanför skolan står nu 2000 elever. Brandbilar kommer och i den här röran lyckas en Norsk tjej leta reda på mig som på något sätt vet att jag är Svensk. så de var kul att träffa nån man kunde prata svenska med, men jag tyckte det blev lite rörigt sen med engelskan, svenskan och sen hade jag spanska också.
Hursomhelst var de iaf jätte roligt att träffa henne.
Efter 30 min får vi gå in i skolan igen men eftersom min sista klass var i E delen av skolan, och det var därifrån röken kom, så fick jag spendra halva tiden i cafeterian. Anledningen till röken fattade jag aldrig riktigt.... men de spelar ingen riktigt roll jag menar en halvtimmas extra rast gärna för mig.

I går kväll var jag på Zumba också, jätte roligt var det så de hoppas jag jag kan gå på nån mer gång.

På fredag har jag mitt första prov, Fysik.
Så i dag ska jag gå till min fysiklärares tutoring + spanskalärarens + mattelärarens

Dags för mig att sätta fart om jag ska hinna med allt
Kram Nata


Mommie <3


Quote of the day


Min syster :) Saloni!


Visst är vi lika?

Free concert in Austin

Natalie & Natalie



Me & Alex

I väntan på bussen

Här står vi varje dag, samma tid, samma människor, samma ställe, samma buss, samma busschafför...

Westwood high school

Har inte bloggat så mycket för att jag har haft fullt upp med skolan och läxor. Så här ser ungefär dagen ut: Upp kl. 6 och träna. Plugga för tetset som man oftast har varje dag även om de bara är ett litet 8 kommer bussen, 9 börjar skolan. Hemma från skolan lite efter 5 Äta och vara lite social Läxa och helt plötsligt är kl 11 och de är dags att sova Som tur är så tycker jag skolan är rolig.. men jag har fått höra att jag har kommit till fel/rätt skola... Den är väldigt tävlingsinriktad så den är svårare än alla andra så jag kommer få kämpa på. I dag har jag haft en riktig Skype dag :) Sjukt kul och få höra vad som händer där hemma. jag måste bar berätta vad min värd mamma säger hela tiden. Go for it! Till allt möjligt.. You guys should watch that MTV thing! Go for It! Och sen som hon alltid säger när vi sitter och pratar och hon behöver göra nåt annat, säger jag nu It was nice knowing you all Bye

Quote of the day

Life is like a rollercoster. When you're on you're way up you're so scared. At the top you're so scared you almost lose it. But before you know it you're on your way down, and suddenly you find yourself enjoying it. When the ride is over you had so much fun that you Wanna do it all over again! Suddenly it dosen't matter how scared you were at the top because you learn that it's a part of the ride.

Life is good

I dag var det första dan i skolan. de kändes så konstigt att vara nervös för att bara gå till skolan men de var jag iaf.
Men nu i efterhand känns de väldigt löjligt!! Jag hade iaf jätte kul ;) och jag hittade till alla mina klasser! så vi har nu vart och firat detta på en mexikansk resturang. Plus att jag fick vänner :) såna små grejer som man tar för givit i vanliga fall men just nu är jag lika stolt som om jag vunnit nobelpriset.
Så dan började med Aerobics, men vi hade bara teori så de var tråkigt :( Sen var det dags för U.S. history som jag todde skule va pest och pina men de var en super bra lärare och jag fick massa vänner :)
Tänker inte börja babbla upp alla namnen för ni kom bli helt borta och om jag ska va ärlig så kommer jag inte ens riktigt i håg dem....
Sen var de dags för Phsycology, sjukt rolig klass, super lärare :)
sen var de lunch och måste tyvärr säga att skolmaten är inte så bra så för mig blir det lunchpack.
sista lektionen för dagen var Fysik, första läraren jag inte riktigt diggade antagligen för han gav oss hemläxa, mycket och jobbig!! Plus att vi ska ett test på hans "policies" på torsdag...
skulle ha följe med några kompisar till bussen men den gick inte från vart den skulle och de presentera mig för alla deras kompisar så vi missade bussen :( men vi fick skjuts hem lite senare men då hann jag orientera mig ännu lite mer. Här är dom iaf helt galna med att man måste ha tillstånd för allting så både jag och Saloni (syster) fick hem en hel hög med papper som våra föräldrar var tvugna att skriva på.
så vi kom hem runt sex sen var de dags för läxor och pappers påskrivning!
Nu är iaf allt klart och snart blir de sängen innan skolan i morgon :)
Natti natti <3


Quote of the day


Bastrop

Josexto från spanien med hans värdsyster Claire. i spegeln ser ni Peter från Frankrike
 

Unimportant things can suddenly become very important

Så i lördags åkte jag till Bastrop, en liten stad utanför Austin. Stannade där med två andra utbytes studenter Peter (Pierre) från frankrike och Josexto från Spanien. Vi alla bodde hos Josextos familj som hade haft 8 utbytesstudenter!
Vi fick en del, de var kanske lite av en underdrift, en information om vad man får göra och inte får göra. de kommer en advokat och en domare och pratde med oss om Texas lagar och de var alla dessa grejer man inte fick göra för då kunde man hamna i trubbel. 
Man får inte åka mer en person i en bil med någon som har haft sitt körkort i under 6 månader
De kan räknas som olagligt om man åker för många tonåringar i en bil efter kl. 9 och allt möjligt sådant.
Vi fick också lite tid till att bada och på kvällen gick vi på en "charity concert". Inte riktigtt min typ av musik men ändå.
Kom sedan hem vid lunch och åkte i väg med Natalie (min buddy) till Starbucks.
Åkte sedan med min värdmamma till Academy, en sport affär. Märkte verkligen hur billigt allt är här nu :)
Köpte ett par träningsshorts, en sportbh, två t-shirtar och ett par gympadojor för 500 kr.
Sen lagade jag och Devika (min syster) mat. Vi har blivit kockarna i huset så hoppas att jag kommer hem med lite matlagningsskills!! :)
I dag har jag testat mina gympadojor med en liten joggingtur :)
Vid Lunch var jag med Birgitte (min kontaktperson) och åt och såg på film.
I em var jag mest hemma och gjorde mig redo för skolan som börjar i morgon!!
De börjar bli riktigt nervöst!!
Jag insåg också att de redan var dags att vaxa benen igen. jag menar vad är det här jag vaxade dem för 1 vecka sen!! (Tänkte på dig då mamma och du ska veta att de inte blev lika bra utan dig. jag fattarinte hur vi faktiskt lyckades ha kul under denna plågsamma upplevelse men de gjorde vi iaf!! saknar dig)
Ska spela lite wii nu :)
men håll tummarna för mig i mon, första skoldan!
saknar er alla
Kram kram <3



Quote of the day

Parents spend the first part of our lives teaching us to walk and talk, and the rest of it telling us to sit down and shut up

Ior har fått sällskap

Jo jag kom just på att devar nåt jag glömde skriva i går kväll :)
Med en gång när jag kom hit sa de till mig att gå inte ut i skogen själv och lämna inte stigarana, för de finns både ormar och skorpinoner här. De är inte giftiga men de kan bitas ändå.
Jag blev ju så klart lite rädd men jag menar så länge jag inte gick ut i skogen skulle de ju gå bra.
Jag har sedan märkt de seenaste dagarna att man inte går på gräset, inte ens utanför huset som är 1 cm högt, på kvällen på grund av ormar.
Men än så länge var jag rätt lugn om det tills i går.....
Jo så i går ville de bara förvarna mig om att de kan även va så att man hittar jätte spindlar och skorpinoner i huset.
Började få lite panik men de sa att de var ytterstsällan speciellt i moderna hus. Så jag lungnade ner mig.
Men detta var inte allt....
Om man var riktigt olycklig kunde man hitta en i sin kudde!!! Alla vill väl ha en liten skorpion som gosedjur
Nu fick jag panik på riktigt kan jag ju säga.
Men inte nog me de.....
Birgidtte hon var inte så rädd längre för att i princip de värsta hade hänt henne.
Hon hade sovit vaknat och behövt gå på toa.
Sittandes på toan kände hon nåt krypa i tröjan hon började självklart skaka på sig och ut kom en skorpion!!
Mysigt!! Nu freakade jag out !!
De lugnade mig med att säga att du kommer kanske inte stöta på nån under hela året men vi ville bara att du skulle veta att de kan hända så att du inte får panik om de gör det.
De skulle ju va ett under om jag lyckades kontrollera mig själv när jag fått en liten extra hotellgäst, så alla här vet nog att de som kanske inte kommer hända de varnar man mig inte för!!

Bilder från igår


Bilder från igår


eat,talk,eat,talk,eat,talk.....blog, SLEEP!!!

puuh!! I dag har vart en lång dag, men rolig!!
Började kl. sex då Birgidtte, min conselour och som de skulle säga här i USA också min "aunt", skulle hämta mig vid halv 7 för att gå på mitt första Rotarymöte. Jag tror om att jag har hälsat på minst 30 personer i dag! Rotarymötet var faktiskt riktigt roligt, de var en "easygoing" klubb och just i dag var de olika ungdomar som berättade om sina upplevelser som utbytesstudenter. Sjukt inspererande. det var också en enormt skön gubbe som drog några skämt. Ahn var nog den först här jag hört ha en texas dialekt, men hursomhelst här ett av hans skämt.
"Two old women's tells a man that they can guess how old he are. of course he dosen't belive them but he's curious so he asks who?
They tell him to drop his pants.
The two women says you're 87. 
of course the man get's really suprised and asks how they now this and says ohh we're att your 87 birthday party yesterday". :) 
På rotarymötet träffade jag Natalie, Birdigtte känner henne genom lång historia men hur som helst är hon super snäll och går på univesitet här i Austin. Så nu har jag en till vän, det enda krånliga är att vi har samma namn.
Efter mötet åkte jag, Birgidtte, Natalie och en annan gammal utbytesstudent och åt frukost.
Sedan var det dags att hämta mitt schema och mina "textbooks". Ajg har typ 8 stk och de väger ton men jag tror att jag ska klara bära runt på dem de följande året men hur jag ska hitta på den enorma skolan de är en annan grej! Men träffade en jätte rolig lärare i dag som visade hans kontor och sa att jag bara kunde komma in och fråga om jag behövde GPS.
Natalie och jag träffade Birgidtte på Wholefoods där vi handlade för lunch som vi sedan åt hos Birgidtte.
Träffade hennes man Ivan och vi gick på en hike/walk i över 40 grader så när vi kom tillbaks kändes de mer som jag precis sprungit ett maraton. därför tog vi ett dop i poolen. Vi åkte sedan in för lite sightseeing i Austin. Glömde så klart min kamera men jag menar jag har ju faktiskt ett år. Så vi åt på "the Ice cream place of Austin" och vi åt bbq. Jag såg också på fladdermöss. tydligen bor de massa fladdermöss under en bro här och på kvällen kommer de ut och då kan man se dem flyga i väg ;)
sen gick vi runt lite inne i stan och jag måste säga att austin är så fint!!
Så nu sitter jag här försöker hålla ögonen öppna eftersom jag är inne på min 19 timma utan sömn så jag har faktiskt lite bilder men de kommer i mon.
Kram på er alla♥

Quote of the day

So what happened in Norway?

Some crazy bastard went nuts

By "American grandma"

Life was much easier when Apple and Blueberry were just fruits!

Har varit med mina systrar på deras "summer camp clay class" i dag och fick lära mig hur man gör skålar och grejer i lera. Sjukt coolt!
JAg har också vakt vilka klasser jag ska ta, sett hela skolan och pratat med min studievägledare.
Så till slut blev det Engelska, Spanska, Phsyiologi, Algebra, Amerikansk historia, Fysik, data teknik ( ska antagligen byta den mot nåt annat) och Aerobics. Så hoppas att de blir bra annars får jag väl bara byta :)
Vi var på skolans peperally i dag med, så fick träffa några nya vänner.
OMG vilket liv!! De säger "It's not like in the movies!" But let me tell you it IS!!
skulle köpa lite kaffe i dag på walmart och hittade en kall caramell latte drink och tänkte mm det verkar ju gott. Så jag skulle smaka och de var nog de sötaste jag druckit i mitt liv och vidrigaste, okej Cola är värre men ändå.
Så Saloni smakade också och tyckte självklart de va lika äckligt men vi tänkte vi tar hem de till Devika hon älskar ju söt. Så när vi kommer hem säger Devika ni vet att de här ska späds ut med kaffe. Kände oss lite blåsta där!! Så får väl testa om de är goare med kaffe i mon.
Just de ja jag har fått en ny telefon också!! I de här jobbiga landet (iaf i de här avseendet) kan man inte köpa bara ett simkort utan man måste köpa en telefon också:'( och jag kan ju bara säga att är man kär i sin telefon så är de här inte nån god nyhet!!
Så just nu har jag världens stenålders telefon, fattar inte ens hur man ska skicka sms för den är så lowtec!
Men man vänjer vä sig plus att Iphonen funkar som Ipod och kamera för tillfälet.
Sjukt trött! Upp 6 i mon för Rotary möte :)
Ska bara ge er ett roligt citat innan de bär av till drömmarnas värld, vem vet jag kke träffar er
Natti Natti ♥

THE best part of the house!


Mitt nya hus :)


Utkast: Aug. 18, 2011


Quote of the day

Just when the caterpillar thought the world was over he became a butterfly

Three cups of tea

I går va en jobbig da.... som tillslut blev en väldigt bra dag
Jag vaknade vid 5 med världens hemllängtan min "pappa" märkte att jag var ledsen så han frågade om jag ville ha lite te. Jag kände mig då lite som en främling. Så jag drack mitt te samtidigt som jag pratade med Vera ( en annan utbytesstudent ). Vilket var en super medicin för hemlängtan.
Inte långt efter ringde jag min conselour (Birdgitte från Frankrike min räddare i nöden) och frågade om vi kunde träffas kände att jag behövde få tankarna på nåt annat. Bestämmde att vi skulle luncha.
När min mamma förstod att jag längta hem gjorde hon en kopp te till mig och vi satt ner och prata. det var nu jag började känna mig som en vän.
Jag åkte sedan i väg med Birdgitte till wholefoods. Min nya favoritaffär. En mataffär/resturang. De har bara fräsch och nyttig mat :)
 Vi åt en massa små fiskrätter, super gott!!
Åkte sedan med Pat (min andra kontaktperson lr nåt) och Peter (som är en utbytesstudent från Frankrike som igentligen heter Per men innan här kan uttala de så nu heter han Peter) till ett bank där vi öppnade ett bankkonto.
Där blev jag dubbad till Sveriges prinssesa och Peter till Frankrikes prins.
Mamm , Delika (min syster) och jag lagade nudlar med spenat och tofu till kvällsmat. Mycket gott nog de bästa maten jag någonsin gjort. Samtidigt som amerikanska mormor tittade på.
Delika och jag bakade sedan oatmeal cookies men insåg snart att vi inte hade alla ingridienserna så vi sprang ru t till alla grannar presenterade mig och lånade ingredienser och gick sedan för att betala tillbaka med kakor.
Jag blev nu erbjuden min tredje kopp t, eftersom de är hemma .gjort och super gott tackar man aldrig nej, så jag mamma och amerikanska mormor satt och drack te.
När de sedan var dags för mormor bestämmde vi att vi skulle komma till henne senare i veckan och jag skulle självklart följa me. You're a part of family.
Så jag sov super i natt medvetandes om att jag har två familjer, jag saknar min andra men jag har faktikst en här också.
Så de är min historia om three cups of tea ♥


Quote of the day

Three cups of tea

With the first cup of tea your a stranger
with the second cup of tea your a friend
and with the third cup of tea your family

Quote of the day

I don't care how poor a man is, if he has a family, he's rich.

Kan inte varlden bara bestamma sig for ett eluttag

Sa det ar mitt pa dan har i Austin. Sjukt trott eftersom jag inte kunde sova sa mycket i inatt.. Jetlag!!
alskar mitt nya rum  :)  har massa bilder fran bade resan hit och pa huset, men har ingen fungerande adapter sa maste kopa en ny sa att jag kan anvanda min egna data och kunna lagga ut bilder.
Jag sitter verkligen har och forsoker halla ogonen oppna, dygnade i gar och har bara sovit typ 5 timmar i natt :)
Satt och prata med alla andra utbytesstudnter pa flyget mellan Chicago och Sthlm. Sen gick vi igenom "imigration". Vi hade tur for de oppna precis en ny ko sa de gick fort, men dar tog vi sa klart upp kamerona och tankte vi skulle ha lite kul och ta kort. Men jag hann bara ta ett kort, sen kom en vakt springandes och bara "you're not allowed to take pictures in here. Erase them right away, and I wanna see you do it. turn them off, put them down and don't bring them up again". jag trodde jag skulle do!! han va sa forbannad sa jag tankte han slanger nog ut mig, men som tur va fick jag va kvar. var grupp bestaende av 35 utbytesstudenter delades upp i mindre grupper beroende pa vilken terminal man skulle till. Jag och 7 andra stack till terminal 3 och val fraamme var de Starbucks som gallde !!
Sjukt manga flyg var forsenade men mitt var an sa lange i tid men nar de var dags for mig att borda, sa ar det klart att nat ska handa... Nat va fel pa flyget men en timma senare fick vi byta flyga och vid sju var vi i vag istallet for halv sex. JAg var nu sjukt trott, sa hade planerat att ta en liten "nap" men jag forstod snart at den planen inte skulle ga ngt vidare eftersom jag hade hamnat jamte en trevlig men mycket pratglad dam pa flyget.
Val framme i Austin mote jag min kontaktperson Birgitte fran Frankrike och en annan rotarian Mr. O'Farrell. De tog mig till min vardfamilj "the Kumars".
De ar alltsa fran Indien men har bott har i 25 ar. jag har tva systrar en lika gammal som jag och en tva ar yngre.
P.g.a. forsening hade jag inte tid att gora sa mycket men fick ata lite. Sa sjukt gott!!! ni vore va avundsjuka...
Indisk kycklinggrej med ris :)
Som jag typ sagt 100 ggr nu sa kunde jag dock inte sova sa mkt men chillade i sangen for den ar sa enormt stor och skon!! NAr jag antligen skiljt mig fran min kara sang fick jag en glad upptackt... en enorm vattenmelon i kylen, perfekt frukost. Sen har jag typ chillat lart kanna mina systrar :)
Maste ga pa promenad med deras extremt sota vovve nu...
bilder kommer sa stay tuned ♥

Vilket flyt

Så när det var dax att stänga väskan vägde den 28 kilo. Max vikten var 23, så bara 5 kilo to go!!
Efter ett sorgligt farväl till min listerine vägde väskan nu 26 kilo. Vi bestämmde då att vi betalar för de tre extra kilona.
De var då dags för mig och mamma att be ge oss till landvetter för att sedan flyga vidare till Arlanda. Då kunde vi såklart inte få bilen att gå i över 100, men som tur va kom vi i tid iaf och allt löste sig....
Tills de var dags att checka in bagage då mitt så klart vägde för mycket. Fick då packa ner lite grejer till mamma.
Framme vid hotellet i Sthlm åt vi och gick på informationsmötet. Då fick jag veta att väskan inte fick väga mer än 23 kilo, har man övervikt får man betala för en till väska. Kändes ju lite onödigt för tre kilo så nu har jag slängt ut ett par gympadojor proppat handväskan och så är de bara att hålla tummarna.
Dags att sova i mon blir det väckning kl. 6 :(
Natti natti

Dagens quote

I long, as does every human being, to be at home wherever I find myself.♥

Sista dagen hemma!

Jag heter Natalie Kastberg och jag är 16 år. Jag ska vara utbytesstudent i Austin,TX, USA i ett år. På den här bloggen kommer ni kunna följa mitt år i "The land of dreams"! ♥
Jag bor i Varberg, svergies västkust, men idag är det sista dagen hemma. Efter lunch flyger jag och mamma via Göteborg upp till Arlanda där vi ska träffa 35 andra utbytesstudenter som ska till USA. Ikväll ska vi på infomöte och imorgon lyfter planet till Chicago :) Sen ska jag själv flyga vidare till Austin där min värdfamilj väntar på mig. Jag ser framemot det kommande året och det ska bli jätte kul att träffa nya människor. 
Nu ska jag försöka stända min resväska, det är är ett omöjligt uppdrag att få ner kläder för ett år i en 86L väska!! Önska mig lycka till!

XoXo Nata 


RSS 2.0